Verslag Vegtlust 1 – Ons Genoegen 1

Koude expeditie !!

Op vrijdagavond 19 januari speelde het eerste viertal van Ons Genoegen tegen Vegtlust 1 uit Maarssen. Plek van handeling was een mooie oude kerk die, met het oog op behoud van het milieu en kerkbudget, gedeeltelijk verwarmd werd. Concreet: de speelzaal warmde langzaam op; een stap daarbuiten betekende een behoorlijke temperatuurdaling.

Joost Marcus aan bord 1 speelde een inspannende pot schaak en sloot deze met een overwinning af.
Wim van der Mark, die met zwart speelde, begon nogal ongebruikelijk. Wit speelde op de 2e zet namelijk b3, waardoor Wim direct al op onbekend terrein speelde. Na 10 zetten echter verloor wit zijn paard.  Tsja, het zal niet verbazen dat daarmee een ‘unbalanced position’ ontstond en dat zwart dat niet zo erg vond. Al met al haalden ze nog wel ruim 40 zetten, maar helemaal nodig was dat niet. Twee punten voor Ons Genoegen dus.Hans Kodde speelde evenals Wim tegen een jeugdige tegenstander, waartegen een mooie gelijke strijd ontstond. Hans sloeg een aanval op de damevleugel af, maar kon geen bressen in de koningsvleugel slaan waarna remise een logische uitslag was.
Bab Wilders, op bord 4, had succes met de Fajarovicz met allerlei verwarde stellingen als gevolg, helemaal uit alle theorie. Het leek veelbelovend maar toen hij de verkeerde pion sloeg verzandde het in remise.

Al met al een mooie 3-1 overwinning.

Bad Behavior has blocked 929 access attempts in the last 7 days.

Ons Genoegen