Verslag Ons Genoegen 1 – Woerden 1

Tik op de neus !!

Als fiere koploper in Klasse 1 van de SGS-viertallencompetitie begon het team van Ons Genoegen 1 op donderdag 4 april aan de thuiswedstrijd tegen Woerden 1.
Joost Marcus behaalde aan bord 1 weer een solide remise. Joost heeft dit jaar nog geen verliespunt hoeven incasseren.

Hans Kodde moest hier aan bord 2 wel genoegen mee nemen. De partij liep gelijk op, maar Hans kwam na een ongelukkige ruil van een dame tegen een toren en een stuk toch nadeliger uit.

Bij Bab Wilders begon de partij voorzichtig van beide kanten. In een stelling die nogal scherp werd zag hij, in plaats van een afwachtende zet, ineens een combinatie die hem onsterfelijke roem zou brengen maar bij de laatste zet gooide een ‘toevallig aanwezig paard’ dat hij over het hoofd had gezien roet in het eten. Daardoor bleef zijn tegenstander met veel meer materiaal zitten, zodat het hem verstandig leek direct op te geven. Bab toog snel huiswaarts om nog een snippertje Ajax te kunnen kijken; of hij daar veel vrolijker van werd valt ernstig te betwijfelen?!

Op bord 4 viel Frank van Halem in voor de afwezige Wim van de Mark. Omdat zijn tegenstander met zwart speelde moest hij het met wit doen. Na de zetten e4 en c5 kwam het begin van de Siciliaanse verdediging op het bord. Dat had Frank al jaren niet meer gezien. ‘Als mijn tegenstander dat doet, kent hij die verdediging vast goed’. Frank wist raad: 2. f4. Die kende zijn tegenstander niet. Maar na 5 minuten kwam het antwoord. Het ging in een lastig middenspel steeds op en af. Uiteindelijk, na veel geharrewar, kon Frank eeuwig schaak geven. Remise dus. Achteraf gezien zag Frank nog wel een mogelijkheid om iets te forceren, en ook de computer had dat een goed idee gevonden, maar gedane zaken nemen geen keer. De computer gaf aan dat dit een lastig eindspel zou gaan worden en een foutje is snel gemaakt. Dan zou het verlies worden. Dus uiteindelijk was Frank wel tevreden met dit resultaat, al heeft dat de club niet veel geholpen …
Want met deze 1-3 nederlaag staan we nu op de 2e plek achter Vecht en Ommelanden. Dat wordt dus nog een spannende laatste ronde en een zinderend eind van dit schaakjaar in onze klasse.

Bad Behavior has blocked 929 access attempts in the last 7 days.

Ons Genoegen