Gearchiveerd: Ronde 8: recordopkomst en volop romantisch drama

This content has been archived. It may no longer be relevant

De uitslagen van ronde 8 kunnen hier worden bekeken. Hieronder het wedstrijdverslag.

Wedstrijdverslag ronde 8: recordopkomst en volop romantisch drama
Met 80% van de leden aanwezig begonnen we deze avond meteen hoopvol. Het was ook fijn om Jacques weer te zien. Zijn onmisbaarheid onderstreepte hij meteen door te laten zien hoe je een stuk efficiënter de schaakklokken kan instellen! We hadden wel een oneven aantal dus besloot de teamcaptain van ons tweede viertal Rob rust te geven vanwege de externe wedstrijd maandag in en tegen Bommelerwaard – heren, bij dezen alvast succes gewenst!

De indeling voor ronde 8 gaf een affiche op bord 1 om je vingers bij af te likken. Onze toppers Martinus en Joost konden weer eens de degens kruisen. Helaas voor alle toegestroomde toeschouwers: de angst om te verliezen dan de wil om te winnen bleek te groot resulterend in een vroege salonremise. Achteraf is er wel uitgebreid geanalyseerd welke plannen men in gedachten had, hopelijk zien we ze een volgende keer tot wasdom komen!

De partij tussen Otto en Wiebe had in de slotfase veel weg van een bunnyhunt. In materiaal stond het redelijk gelijk met beiden naast enkele pionnen nog hun dame op het bord en een toren als overgebleven secondant. Wiebe had het jachtseizoen op de koning officieel geopend. Na het halve bord te hebben overgelopen, sloot Wiebe knap het web en moest Otto’s monarch het hoofd toch buigen.

Ook de andere drie borden brachten ons terug naar de romantische schaakperiode: 1. e4!, offeren en koningsaanvallen is de enige manier van erudiet schaken! Bovendien, drama gegarandeerd! Zowel Arnold als Frank hadden de koning van Hans respectievelijk Ruben in zijn spreekwoordelijke nakie gezet. Arnold rondde het vakkundig af en blijft zodoende de angstgegner van Hans. Ruben kon ontsnappen na een onfortuinlijke patzer van Frank.

Gerrit was niet bekend met de mores uit de romantische periode en accepteerde simpelweg het offer van Ernst niet. Aanvankelijk legde hem dat geen windeieren en een echte aanval kreeg Ernst niet van de grond. In het eindspel trok Ernst uiteindelijk aan het langste eind. De complimenten van het publiek voor de weerstand die Gerrit bood, voelde voor hem eveneens als een overwinning.

Deze aanvallende romantische avond kunnen we het beste afsluiten met een citaat van oud-wereldkampioen Mikhail Tal, die het aanvallende schaak tot een ware kunst heeft verheven: “There are two types of sacrifices: correct ones, and mine.”

Tot volgende week!

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beheerder
1 maand geleden

Mooi verhaal, Ruben! En wat snel!
Heel knap dat beeldend taalgebruik!

Bad Behavior has blocked 39 access attempts in the last 7 days.

Ons Genoegen