BDSV 2 – OG

In de gemeenschappelijke slotronde op 16 mei in Bennekom moest het zestal van Ons Genoegen aantreden tegen het tweede zestal van BDSV (uit Barneveld).
Het werd een afgetekende 5-1 nederlaag.
Van twee partijen volgt hier een korte impressie.

Frank van Halem (bord 4): Mijn tegenstander opende met c4, dat wordt dus de Engelse verdediging (dacht ik). Maar al snel kreeg de partij wat Konings-Indische trekjes. Het ging lange tijd ongeveer gelijk op. We trapten niet in elkaars trucjes en foefjes.
Aan het eind wilde mijn tegenstander wat al te snel afwikkelen naar een eindspel. Daarbij gaf hij mij een opgelegde kans voor een combinatie die hem uiteindelijk netto de dame kostte. Hij speelde toch door. Drie zetten later ging ook zijn loper er af met als compensatie slechts een pion.
In een totaal verloren stelling gaf hij toen maar op.

Gerrit Sepers (bord 6): Tevoren had ik al vernomen dat wij een sterke tegenstander zouden treffen. Nou dat heb ik gemerkt! Een vriendelijke, maar ook een gedegen schaker. Achteraf vertelt hij dat hij pas 1½ jaar schaakt. In deze korte tijd heeft hij zich sterk ontwikkeld in de openingen.
Maar vooral ook in het strategisch en positioneel spelen.
Met wit geeft hij mij geen enkele ruimte. Ondanks de grote druk houd ik me tot de 26e zet goed staande en krijg zo waar toch wat meer ruimte. Dan maak ik in de volgende zet een inschattingsfout. In feite stort mijn hele stelling in elkaar en kan ik mijn zwarte koning op g7 onvoldoende verdedigen.
Ik probeer nog de hoop vast te houden dat mijn tegenstander een uitglijder zal maken. De hoop blijkt ijdel. In mijn directe omgeving zie ik al diverse koningen van ploeggenoten sneuvelen. Doorspelen is dan niet meer sportief en ik strijk de vlag.
Voor mij een hele leerzame partij.

 

Bad Behavior has blocked 711 access attempts in the last 7 days.

Ons Genoegen